Olaplex

Olaplex

Vi är en Olaplex Gold Member Salong.

Det betyder att vi alltid jobbar med Olaplex vid våra kemiska behandlingar!


Salong Barock var den första salongen i Sundsvall, och en av de första i hela Sverige att arbeta med Olaplex när det lanserades år 2015 i USA.

Detta är en produkt vi stolt arbetar med dagligen på våra kunders hår för att säkerställa hårkvalitén.

Olaplex-magin består av en patenterad molekyl som lagar hårets svavelbindningar.

Läs mer om detta längre ner.P Å  S A L O N G

Vi är en Olaplex Gold Member salong vilket betyder att Olaplex görs i samband med alla våra färgbehandlingar, permanent och är tillval i samband med din klippning eller som en egen behandling för att stärka håret.


På Salong Barock arbetar vi med Olaplex no1 och Olaplex no2 på håret.

Detta gör att vi som frisörer kan arbeta med våra färger utan onödigt slitage på håret.H E M M A

Hårets slits dagligen av sol, värmeverktyg och bortsning för att nämna de vanligaste och för att håret ska hålla sin kvalité behöver man stärka det med Olaplex.


Nu finns Olaplex schampo, no4 och balsam, no5 som tillför fukt i håret och stärker upp genom den unika Olaplex-molekylen.

Olaplex no3 är en hårkur som repararer håret som man bör komplettera med hemma.

VARFÖR OLAPLEX?


Hårstrået består 80% av ett protein som heter keratin. Det är keratin som gör håret elastiskt och motståndskraftigt mot yttre påfrestningar (när vi borstar håret, använder värmeverktyg osv.)

 

När håret är färdigutvecklat och börjar växa från hårroten så är det inget vi kan förbättra.

Vi kan bara förhindra skador och förslitningar. Varje gång man gör en kemisk process så urholkas keratinet. Svavelbindningarna delar på sig och vissa av dom länkas inte tillbaks i sitt ursprungliga skick utan blir "aggressiva" och äter upp keratinet i håret.

 

Dessa bindningar delar på sig varje dag t.ex vid styling med värmeverktyg, sol och bad,

även när du borstar håret! Varje dag försvinner lite keratin från ditt hår. Svavelbindningarna är också som hårets skelett. När dem inte är sammanlänkade så blir håret instabilt och fragilt. Man kan se keratinet som hårets muskelmassa. Till slut så finns det så lite keratin kvar att håret faller samman och går av.

 

Det naturliga proteinet som skapas i håret är helt unikt. Man har försökt att få fram liknade substanser och det är det det t.ex. protein eller "stärkande" inpackningar består av.


Men det är temporära lösningar som du tvättar ur. Har man dessutom ett hår som har fönats, kammats, stylats m.m så har du ett fjällskikt som är försvagat. Det gör håret poröst. Porösa hår håller inte kvar det vi tillför såsom pigment och alla typer av inpackningar. Genom att bibehålla hårets inre styrka så hjälper Olaplex fjällskiktet att förbli starkt och håller kvar det vi tillför i håret mycket bättre.


Olaplex gör håret friskare så att du bevara färg, glans och spänst i ditt hår!

VAD KAN OLAPLEX GÖRA FÖR DIG?


Genom att använda Olaplex i alla kemiska behandlingar du gör, även om det ”bara” är en bottenfärg, kommer Olaplex skydda ditt hår och förhindra att det värdefulla keratinet försvinner.

Håret kommer ha en längre livslängd. Du kommer kunna göra dem förändringar du önskar utan att kompromissa med kvaliteten i ditt hår. För att stärka upp ditt hår och bibehålla din styrka rekommenderar vi att du använder Olaplex no3 hemma en gång i veckan.

Denna magiska produkt länkar också ihop dom svavelbindningar som delar på sig varje dag.

 

Så ta hand om ditt hår på bästa sätt och genom att välja Olaplex i alla dina kemiska behandlingar får du dem bästa förutsättningarna för ett långt och välmående hårliv!

OBS! Vi har 24h avbokningspolicy, därefter debiteras 75% av den bokade behandingen i kr.

Salong Barock


Storgatan 68, 852 30 Sundsvall


 060 - 15 68 00  |  info@salongbarock.se