Hårförlängning: weaving

Tänkte göra en serie inlägg om hårförlängning med dess olika metoder, skötsel mm. Här är första delen om weaving. Börjar med denna metod då det är den äldsta varianten av hårförlängningsmetod och för att Erica frågade om just denna metod.

Tränshår…
Med denna metod använder man en träns av löshår som har en sydd kant upptill som håller ihop alla hårstråna. Olika leverantörer tillverkar på olika sätt men för det mesta brukar det se ut såhär: En del kan vara tjockare eller smalare i kanten men alla har en söm som håret sitter i. En del är också tunnare i hårmängd, och en del tjockare. Sen finns det ”single drawn” och ”double drawn”. Det bästa är ”double drawn”, dvs ett jämnlångt hår som är toppat och sorterat för hand så att alla hårstråna i en slinga i princip är lika långa. Hårtopparna är därför fylligare än på ett ”single drawn”- hår där alla strån inte är lika långa.
Ett paket löshår brukar innehålla 100g som standard (men läs noga innan du köper), detta brukar vara strax över 1m lång tränsbit som man får klippa i själv.

Hur sätter man fast det?
Med denna metod gör man små utbakade flätor av sitt eget hår som man sedan syr fast hårtränsarna på. Detta görs med en starkare speciell tråd och oftast med en böjd hårnål så det inte finns någon risk för skada.
Själva isättningsmetoden är likadan överallt men alla gör flätorna olika och alla syr på olika sätt. Detta beror på hur man är ”skolad” och vilket hår (det riktiga) man jobbar med. T ex. det är väldigt olika på afrikanskt hår och skandinaviskt hår då de skiljer sig extremt mycket i kvalité och struktur. Weaving sitter bättre på lockigt än på rakt hår eftersom lockigt hår har mer struktur i sig och håller flätan bättre på plats.
Jag rek. såklart att man gör detta hos en frisör som har utbildning inom detta område och som kan klippa in löshåret mott ditt eget så det smälter ihop naturligt.
Gör du detta hemma med hjälp av en kompis t ex. finns det risk att du sliter onödigt mycket på ditt eget hår, att det inte ser naturligt ut och inte känns bra.

Vem kan använda sig utav denna metod?
Denna metod passar inte alls alla huvuden och alla sorters hår. Har man tunt hår kan man fylla ut lite med weaving, eller skapa slingeffekter men helst inte göra en hel hårförlängning med då risken är stor att det egna håret inte räcker till för att göra tillräckligt många flätor så man kan sätta in tillräckligt mycket med löshår, och sen att det egna håret inte räcker till för att dölja kanterna av tränsarna.
Har man väldigt litet huvud gäller samma som ovan. Nu menar jag inte att man absolut inte kan men det är inte rekommenderat. Tänk på att tränsarnas fäste upptill är ganska tjockt så det är lätt att det både syns och känns för mycket igenom det egna håret om man har tunt hår t ex.
Annars passar denna metod de flesta och så länge du går till någon som vet vad den håller på med så borde dte bli bra 🙂 För då ska ju denne anpassa metoden efter dig och ditt hår/huvud!
Nu är det inte sådär jättevanligt med denna metod längre eftersom vi har kommit så mycket längre i utvecklingen av löshårsmetoder och löshårsfästen men detta är ett billigt tillfälligt alternativ för ”första gången” eller om man bara ska ha det nån vecka/månad, t ex över bröllop och smekmånaden.

Hur länge sitter det?
Jag svarar på skandinavisk hår… Eftersom man gör flätor och syr fast tränsen så blir fästena ganska klumpiga när de växer ut eftersom alla hårstrån inte växer lika fort så växer inte tränsen ut rakt ner, utan kan mer utåt och kan ändra form från rak till lite mer böjlig. Därför rek. jag att man sätter om håret efter max 2 månader. Annars syns tränsen väl igenom håret då utväxten blir för stor.
Sen får man också tänka på att man tappar ca 100 hårstrån per dag och har du då haft löshår i 2 månader så behövs det en rensning då detta hår inte får falla av naturligt utan sitter kvar i fästet fastän det har ramlat av från hårroten. Så vi säger att ditt löshår satt i 15’000 hårstrån från början och efter 2 månader har du tappat ca 5600 hårstrån. Alltså bär du inte upp löshåret lika bra längre eftersom det nu ger mer tyngd än vad ditt hår orkar bära upp. Därför är det viktigt att följa rek. bärningstid och inte överskrida den alltför mycket!

Hur tar man bort det?
Att ta bort det kan man göra hemma eller på salongen man satte in det. Så länge det är enkelt att se tråden så kan man sprätta upp det med en vanlig uppsprättare (?) som man har i sykitet. Använd helst inte en sax då chansen är stor att man klipper bort för mycket! Man ska bara ha upp stygnen som håller tränsen fast på flätan. Sedan lossar man på flätan och borstar igenom håret.
Man bör låta hårbotten vila 2 veckor innan man sätter in det igen. Löshåret är bara att återanvända om man har skött det rätt och det ser bra ut.

Hoppas jag fick med allt nu! Glömde jag nåt så fråga om det bara 🙂

 

Detta inlägg har 6 kommentarer

 1. Om man köper hårträns själv, kan ni sätta i det då med denna metod (weaving) eller gör ni inte så?

  och hur mycket kostar tapehair 60cm hos er?

  1. Hej
   Vi har slutat med weaving på salongen. Afrohörnan i Sundsvall jobbar med weaving.
   Kom gärna in på salogen så kan vi beräkna pris korrekt 🙂

   1. Synd att ni slutat med weaving, hade jättegärna velat ha det, speciellt verkar ni veta vad ni gör, vilket många andra salonger inte gör. Kan man köpa hårträns till weaving hos er ändå?

    1. Tränsar går att köpa online eller på Afrohörnan i Sundsvall.

 2. Gör ni tape hårförlängning? Hur mycket kostar det isåfall om man inte har själva hårförlängningen och vill få dom insatta?

  1. Tape hårförlängning gör vi mest 🙂 Priset varierar beroende på hur mycket hår du behöver men ca 4000kr inkl. löshår.

Kommentera

Stäng meny