Behandlingar

 

 

 

 

 

Salong

Barock

Våra specialiteér...

Balayage

En särskild färgteknik för att uppnå ombre, solkyssta slingor, färgeffekter eller skuggteknik mot hårbotten för en "osynlig" utväxt.

Här arbetar vi med olika typer av produkter för att anpassa frihandsmålningen efter just ditt hår och frisyr.

Denna färgteknik kan utföras oavsett hårlängd på ett individuellt sätt beroende på ditt hår.

Balayage / Ombre

 

Balayage/ombre för långt hår (allt nedanför nyckelbenen är långt hår).

Handmålade slingor eller bara ljusare toppar.

Bottenfärg, blekning/färg, toning inklusive Olaplex.

 

Axellångt, pris från 2300kr / Långt hår, pris från 2700kr )

Extremfärg

Att skapa levande färger oavsett om det är pastell eller neon kräver bra grundarbete i form av uppljusning av håret. Vi arbetar med färgprodukter för att uppnå önskat resultat för en färg, slingor, regnbågshår eller till exempel dip dye. Även ”granny hair”, silver eller grått hår räknas in som crazy colors.

 

All form av extremfärg, oavsett om det är ljus silver, stoppljusrött eller pastellrosa kräver underhåll av färgen hemma, bra färgschampo och färgbevarande balsam och färginpackning eller en Manic Panic toning är grundläggande för en hållbar hårfärg!

Extremfärg

 

Extremfärg avser crazy colours (t ex. röd, grön, blå, lila, rosa, turkos hårfärg mm.)

Vid dessa behandlingar krävs ett förblekt hår och avfärgning/blekning + Olaplex-behandling ingår.

 

Utväxt / kort hår, pris från 1800kr / Axellångt, pris från 2640kr / Långt hår, pris från 3900kr)

Olaplex

Vi är en Olaplex Gold Member Salong.

Det betyder att vi alltid jobbar med Olaplex vid våra

kemiska behandlingar!

 

Salong Barock var den första salongen i Sundsvall, och en av de första i hela Sverige att arbeta med Olaplex.

Detta är en produkt vi stolt arbetar med dagligen på våra kunders hår för att säkerställa hårkvalitén.

Olaplex- magin består av en patenterad molekyl som lagar hårets svavelbindningar.

 

Vi är en Olaplex Gold Member salong vilket betyder att Olaplex  görs i alla våra färgbehandlingar, permanent och är tillval i samband med din klippning eller som en fristående behandling.

 

På Salong Barock arbetar vi med Olaplex no1 och Olaplex no2,medan Olaplex no3 är en hemmabehandling som är svagare

än salongsprodukterna.

VARFÖR OLAPLEX?

 

Hårstrået består 80% av ett protein som heter keratin. Det är keratin som gör håret elastiskt och motståndskraftigt mot yttre påfrestningar (när vi borstar håret, använder värmeverktyg osv.)

När håret är färdigutvecklat och börjar växa från hårroten så är det inget vi kan förbättra.

Vi kan bara förhindra skador och förslitningar. Varje gång man gör en kemisk process så urholkas keratinet. Svavelbindningarna delar på sig och vissa av dom länkas inte tillbaks i sitt ursprungliga skick utan blir aggressiva och äter upp keratinet i håret.

Dessa bindningar delar på sig varje dag t.ex vid styling med värmeverktyg, sol och bad,

även när du borstar håret. Varje dag försvinner lite keratin från ditt hår. Svavelbindningarna är också hårets skelett. När dem inte är sammanlänkade så blir håret instabilt och fragilt. Man kan se keratinet som hårets muskelmassa. Till slut så finns det så lite keratin kvar att håret faller samman och går av.

Det naturliga proteinet som skapas i håret är unikt. Man har försökt att få fram liknade substanser och det är det det t.ex. protein eller "stärkande" inpackningar består av.

 

Men det är temporära lösningar som du tvättar ur. Har man dessutom ett hår som har fönats, kammats, stylats m.m så har du ett fjällskikt som är försvagat. Det gör håret poröst. Porösa hår håller inte kvar det vi tillför såsom pigment och alla typer av inpackningar. Genom att bibehålla hårets inre styrka så hjälper Olaplex fjällskiktet att förbli starkt och håller kvar det vi tillför i håret mycket bättre.

SÅ VAD KAN OLAPLEX GÖRA FÖR DIG?

 

Genom att använda Olaplex i alla kemiska behandlingar du gör, även om det ”bara” är en bottenfärg, kommer Olaplex skydda ditt hår och förhindra att det värdefulla keratinet försvinner.

Håret kommer ha en längre livslängd. Du kommer kunna göra dem förändringar du önskar utan att kompromissa med kvaliteten i ditt hår. För att stärka upp ditt hår och bibehålla din styrka rekommenderar vi att du använder Nr 3 hemma en gång i veckan. Denna magiska produkt länkar också ihop dom svavelbindningar som delar på sig varje dag.

Så ta hand om ditt hår på bästa sätt och genom att välja Olaplex i alla dina kemiska behandlingar får du dem bästa förutsättningarna för ett långt och välmående hårliv!

Salong Barock

 

Storgatan 68, 852 30 Sundsvall

 

 060 - 15 68 00 | info@salongbarock.se