Vad är Olaplex

Vi har jobbat med Olaplex sedan det kom ut offentligt i USA (där det kommer ifrån) och detta är MAGISKT! [br] [br]

Vad är då Olaplex?
Olaplex är en silikon-, olje-, ftalat- och DEA-fri vätska (ej testat på djur) som man tillsätter i hårfärg, främst blekning.
Hår hålls samman av kemiska bindningar, vissa bryts av vanligt vatten, andra av andra kemikalier. Men bryts alla bindningar så håller håret inte samman, det är ofta orsakat av överpreparering med blekning, färg, permanent etc. Håret känns oelastiskt, slappt, och går lätt av. Tänk er tuggummihår! Hair-repair-collage

Olaplex har utvecklats för att förhindra detta. När hårets bryts ner av kemiska processer som t ex. vid blekning så bygger Olaplex upp det igen med deras efterbehandling. Med detta tillägg kan man alltså bleka håret starkare utan att ta lika mycket stor skada på håret. Du kan t ex. byta hårfärg oftare utan att försämra din hårkvalité, stärka ditt redan svaga hår av tidigare kemiska behandlingar eller göra Olaplex- behandlingar i förebyggande syfte inför t ex. en permanent. Även om du inte bleker håret, eller ska gå från svart till blond kan man göra denna behandling ensam, som en stärkande behandling för dem som har t ex. självlockigt hår, ett hår som är känt för att vara torrt, skört och frissigt. [br] [br]olaplex

Hur använder man Olaplex?
Olaplex består av 2 vätskor, no1 och no2.
Olaplex no1 blandas i toning/färg eller blekning för att fungera som ett ”säkerhetsbälte” vid färgning och blekningar. Verkningstiden på färg och blekning kan ta längre tid med Olaplex men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge! Med Olaplex behandlas håret med färg/blekning jämnare och skonsammare.
Sedan när det är dags att skölja så använder man Olaplex no2 för att reparera håret efter den kemiska behandlingen. Det är här man märker magin! [br] [br]

Vad kostar Olaplex?
Vid alla våra behandlingar som inkluderar blekning, t ex extremfärg, slingor mm. så är det inräknat 400kr för Olaplex- behandlingen.
Vi på Salong Barock har beslutat att endast göra blekningar med Olaplex för en säkrare behandling och för att tillgodose våra kunders behov. Vem vill inte ha ett bättre hår? [br] [br]

En Olaplex- behandling kan tilläggas vid våra behandlingar för 400kr extra. [br] [br]

Vad säger kunderna?
Olaplex är inte en inpackning! Det stärker hårets struktur och får håret att kännas lite grövre, direkt efter kan håret kännas lite mer kompakt och ”tyngre”. Annars känns håret normalt!
Man kan göra Olaplex så ofta man vill och det kan ta några behandlingar innan man ser ett märkbart resultat. Det folk reagerar mest på är att håret inte slits av vid blekning och att håret blir mindre kluvet fort eller torrt i topparna efter behandling!

Lämna ett svar