Hur Mineraler kan påverka Ditt hår och vad vi kan göra åt problemen!

Mineraler påverkar våra hår betydligt mer än vad vi tror. Många av våra vanliga problem kan härledas till just mineraler.

Här kommer en liten kemilektion som kan göra att du får bukt med dina problem!

Mineraler som påverkar håret har en positiv laddning. Våra hår har ofta en negativ laddning. Speciellt blekta, porösa och slitna hår.
Denna addering av mineraler i håret skapar en ”vägg”.Den kan blockera tex en Olaplexbehandling och förhindrar att färg, permanent och inpackningar tar sig in i hårstrået på ett korrekt sätt.
Mineraler som finns i vattnet hemma adderas till håret varje gång du blöter ditt hår. Eftersom varmt vatten vanligtvis väljs för att tvätta håret, är fjällskiktet mer öppet, vilket gör att positivt laddade element, såsom mineraler, tillåts att komma in i håret. Dessa fäster då på det negativt laddade proteinet i håret.
Desto varmare vatten du har desto mer öppnas håret. Varmt vatten har också högre PH-värde vilket resulterar i att varmt vatten löser upp mineraler och metaller i våra rör.


Hur olika lika mineraler kan påverka hår

✔Kalk;
Denna mineral är den mest förekommande i vattnet och tyvärr orsakar den mycket problem.

Mineraliserat kalk finns naturligt i marken, särskilt där kalksten är närvarande. Väldigt mycket tex på Gotland. Kalk (även känd som kalcium) injiceras också i de flesta vattensystem som en del av vattenbehandlingsprocessen.

Kalk byggs upp på håret och lämnar håret torrt och nedtyngt. Det kan även orsaka att permanenten inte att tar.

Kalksalter fastnar i hårbotten och kan orsaka flagor, utseende likt som mjäll. Dessa avlagringar är samma vi ser i badkaret i samband när vi duschar och tvättar oss. Samma kalk fastnar i ditt hår.

Kalk ”build-up” kan täppa håret vid mynningen av hårsäcken vilket gör att håret lätt bryts av. Detta kan resultera i blockering av hårsäckens mynning och en reducerad hårväxt som konsekvens.

✔Järn:
Finns vanligen i brunnsvatten i områden som har koncentrationer av järn i marken. Koncentrationer av järn kommer sakta orsaka att håren bli mörkare i sin ton. Järn tynger håret och kan sabotera de kemiska behandlingar vi gör på håret.
Tunga mängder av järn tonar ljusa hår oranga och gula. Det orsakar att de mörka håren med röda underliggande pigment blir ännu mörkare. Oxiderat järn fungerar faktiskt som ett oxidationsmedel i håret på ungefär samma sätt som en svag väteperioxid påverkar håret. Det kan orsaka en överdriven torr känsla i håret och kan faktiskt ändra texturen i håret. Denna oxidation delar också på våra svavelbindningar=ett försvagat hår som lätt bryts av.

✔Magnesium:
Magnesium är rikligt förekommande i jorden och är i hög grad en del av mineralkomplex i samband med hårt vatten. Liksom kalk så fäster magnesium på håret och lämnar en torr känsla och onormal tyngd.

Crystal Gel och CPR från Malibu C avlägsnar dessa föroreningar. Miracle Repair fyller sen håren med nyttiga och bra proteiner. Olaplex länkar tillbaks svavelbindningarna och stärker håren, samt förhindrar den aggressiva processen av urlakning av vårt värdefulla keratin. Våra hårs skelett.
En oslagbar kombo helt enkelt.

 

Du hittar självklart dessa behandlingar hos oss på Salong Barock!

Fråga oss gärna vid Ditt nästa besök eller boka din tid på www.salongbarock.se

Välkommen!

Lämna ett svar