Extremfärg: Silver/grått/pastell

Just nu är det väldigt vanligt att vi får in kunder som vill färga håret grått/silver.

Här kommer lite nyttig information för er:
För att få en fin nyans av grått måste håret vitblekas först. Uppljusning av hår går igenom följande skala: Svart-brunt-rött-orange-gult-vitt. Dessa stadium måste blekas bort. Det går alltså inte att lägga en grå ton på ett hår som har andra nyanser än vitt som grund. Finns gulhet, eller till och med orangehet kvar kommer gråtoningen få en annan nyans. Tänk som exempel, att du använder en grå tushpenna på ett gult papper, vad händer med nyansen då? Den blir grön, eller brunaktig. För att få helt vitblekt, kan det behövas blekas i flera omgångar, med ett par månaders mellanrum. Detta gäller även andra pastellnyanser, när man vill ha en extremfärg.
Om man har färgat hår sedan tidigare är det ett större projekt att få de ljust än vad det är på ett ofärgat hår, då konstpigment kan vara väldigt svåra att få bort.
Vi hjälper er mer än gärna att färga håret grått. Vi använder oss alltid av Olaplex när vi bleker, vilket gör att vi kan pusha blekningsprocessen lite extra utan att det sliter mer. Självklart gör vi allt vi kan med våran expertis för att få ett resultat så nära målbilden som möjligt, men önskar att ni ska ha rimliga förväntningar om vad som går att uppnå vid en första behandling. IMG_20160303_144646

Lämna ett svar