Skador på Hår!

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:Hår
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer
1- Skador på fjällskiktet.
En stor del av den glans som gör friskt hår så attraktivt beror på fjällskiktets hälsa. Det är därför Olje ( silikon ) serum är så populära. Intakta fjäll är släta och blanka, och reflekterar ljuset från deras ytor. Det första som skadas på ett hår är just fjällskiktet. Det är när detta lager av skydd börjar resa på sig och tappar förmågan att stängas samt blir tunnare som gör att håret känns strävt och glanslöst.
Detta kan orsakas av användning av mindre bra hårprodukter, styling verktyg, dålig styling tekniker, värme styling, sol, vind, och kemiska behandlingar.
När fjällskiktet är stängd och slätt reflekterar mer ljus, vilket gör håret mer glansigt. Ta en liten del av håret och börjar vid hårbotten kör fingrertopparna längst stråt ut mot toppen; en öppet fjällskikt kommer att känna skrovlig och har en friktion vid detta test. Olaplex stärker fjällskiktet men vid extrema skada så är det endast dessa serum som tillfälligt kan plåstra om håret och ge den en glans och mindre tovigt.
2- Fuktbrist
Ett friskt hår har en naturlig förmåga att hålla kvar fukt molekyler även när det verkar helt torr. Vatten är en tung molekyl som addera vikt till håret. men lite vatten är en del av hårets anatomi. Detta behöver vi se till stannar i håret och inte torkas ut. När fjällskiktet är skadat på håret så börjar håret börjar förlora fukt. När håret förlorar sin naturliga fuktinnehåll förlorar också håret sin vikt. Hår som visar på fuktförlust kan vara flyga iväg eller ”statisk”. Om ett hår, i ett sträcktest, lätt snäpper av så beroende det ofta på fuktbrist då håret blivit uttorkat. Att smörja fjällskiktet och använda tex kokosolja som stänger in den fukt håret behöver är viktigt för att bibehålla en rätt fukt balans. Blekning och utradering av hårets pigment bidrar till en fuktbrist och därför viktigt att ge dessa blekta hår mycket fukt.
3 – Proteinbrist
Proteiner och naturliga amino syror, fetter och lipider är några av det naturliga i håret som ger håret sin glans, flexibilitet och styrka.
När håret har en långvarig skada på fjällskiktet, och har förlorat sin fukthalt, kommer det då också att börja förlora sitt värdefulla protein.
Pigmentmolekylerna i hårfärg och protein har mycket liknande strukturer. Om håret har genomgått en pigmentförändring av någon slag (sol blekning, kemiska service, etc.) har också förmodligen upplevt proteinförlust. Håret blir tråkig och torrt i utseende, flygigt, och kommer att känna grovt och risigt. I blött tillstånd väldigt poröst. Ett sträcktest där håret går att expandera men återfår inte sin ursprungliga form tyder på proteinbrist. Olaplex förhindrar att detta protein urholkas vid kemisk behandling men hjälper också att bibehålla en hälsosam protein och fukt sammansättning i håret vid vardagligt slitage. Men en bra proteininpackning kan du tillfälligt fylla upp håret med dessa proteiner för att få håret mer stabilt och också hjälpa till att bevara fukten i håret. Fyll alltid på med protein efter en färgbehandling istället för innan då pigmenten behöver plats för att utvecklas.
4- Brist på elasticitet.
Förlust av elasticitet är resultatet av håret att förlora så mycket fukt och protein som den förlorar sin förmåga att hålla ihop locken.. Håret blir svag, torrt och sprött, förlorar sin naturliga förmåga att expandera och dra ihop sig.
Det är då kluvna toppar och brott inträffar. Med rätt behandling kan vi tillfälligt reparerar detta med bra inpackningar. Men vi kan göra mycket för att förebygga dessa skador.
Orsaka förlust av elasticiteten orsakas av intensiv exponering för sol, vind, vatten, värme, kemiska behandlingar, dålig kvalitet schampo, balsam, styling och verktyg.
När håret har upplevt förlusten av elasticiten tenderar lockarna att försvinna. På denna nivå har det skada håret har förlorat sin naturliga förmåga att sträcka ut och dra tillbaka. Olaplex hjälper till att skapa kovalenta svavelbryggor. Dessa hjälper till att få en extra styrka i locken och stärker upp hårets elasticitet.- Caroline Jäderblom, Olaplex tekniker

Lämna ett svar