Proteiner och Olaplex

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:Hår
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

När det gäller proteiner överlag så har dom ett syfte att fylla upp hår som har förbrukat den egna keratinet. Hydrolizerat protein är ett protein i en mindre molekylär form. Den tränger längre in i håret och vissa har också en filmbindande effekt så fukten bibehålls i vårt hår.

Växtproteiner, det som Miracle Repair, Malibu C, innehåller bla sådana proteiner, så man inte riskerar att överdosera håret med denna inpackning.. Står det keratin i ingredienslistan så är ofta dessa från Ull. Det keratinet är mest likt vårar eget men kan också skapa en hård och pinnig effekt om man överdoserar detta.

Silkprotein och Hydrolizerat Risprotein är två sorter som har otroligt bra effekt. Har man fått ett hårt resultat av en protein kur så tvätta upprepade gånger så släpper håret proteinerna och blir mjukt igen.
Allt vi tillför såsom proteiner eller fukt är vad jag brukar kalla tillfälliga plåster. Vi tvättar ut effekten av dessa.

Olaplex kan du inte tvätta ur utan därför ser vi det som en permanent lagning. Hårets keratin urholkas speciellt vid kemiska behandlingar. Olaplex förhindrar att detta sker genom att länka ihop dom svavelbindnigar som delas i processen så att dom inte blir till Thioder. Dessa Thioder äter keratinet i håret.

Man kan med fördel tillföra proteiner när man ska bleka eller permanenta ett hår. Som en förbehandling. Men om vi ska tillföra pigment till ett hår så vill vi inte först fylla håret med proteiner utan låta pigmenten först ta plats och sen tillför vi protein efter våra färgbehandlingar. Fuktinpackningar kan man använda både innan och efter kemiska behandlingar. Den mjukgör fjällskiktet och skyddar därmed när håret sväller och under processen.

– Caroline Jäderblom, Olaplex tekniker

Lämna ett svar