KONSERVERINGSMEDEL I KOSMETISKA PRODUKTER

Sociala medier är jättebra, men lite för bra ibland när det blir sån hysteri av ”fel” propaganda, t ex när något blir farligt, här snackar vi parabener! Hormonstörande ämnen i alla ära MEN det finns mycket värre saker vi får i oss som ingen belyser. Har ni ens tänkt på hur hormonstörande preventivmedel är!? I jämförelse med parabener och p- piller så är parabener inget att diskutera ens…

Vi vill sprida rätt budskap, läs på, och var källkritisk när ni läser artiklar hit och dit som inte skriver ur objektiv synpunkt.

 

DN: ”Rädslan för parabener beror på missförstånd”.

Se en fiktiv ”ingrediensförteckning” för blåbär:

Bildval: blåbär innehåller till exempel i sig själva metylparaben. Många naturliga livsmedel innehåller parabener eller ”basstrukturmolekylen” parahydroxibesoesyra som natruliga konserveringsmedel framkomna av tusenstals år av evolution, och till selektiv fördel för de aktuella växternas i deras spridning.

Läs mer om våra goda blåbärs innehållsförteckning och vad KoHF säger på https://www.kohf.se/nyheter2/2017/4/7/dn-rdslan-fr-parabener-beror-p-missfrstnd

Lämna ett svar