Nyårslöfte: Få ett bättre hår med dessa fem tips

 • Inläggsförfattare:
 • Inläggskategori:Hårtips

Få en bra (hår)start på det nya året!
Att ha friskt och vackert hår kräver regelbunden vård och uppmärksamhet. Här är fem hårtips för att förbättra ditt hår:

bättre hår frisörtips
 1. Balanserad kost:
  En hälsosam kost spelar en avgörande roll för hårets välmående. Se till att du får tillräckligt med vitaminer och mineraler, särskilt vitamin A, C, E, biotin och omega-3-fettsyror. Dessa näringsämnen bidrar till att stärka håret och främja tillväxten.
 2. Skonsam hårvård:
  Undvik överdriven hårtvätt och använd milda schampon och balsam som passar din hårtyp. Använd varmt eller svalt vatten istället för hett vatten, eftersom hett vatten kan torka ut hår och hårbotten. Undvik också att gnugga håret kraftigt när du handdukstorkar det.
 3. Värmeskyddande produkter:
  Om du använder heta stylingverktyg som hårtork, plattång eller locktång regelbundet, se till att använda värmeskydd. Dessa produkter hjälper till att minimera skador från värme och skydda hårets struktur.
 4. Regelbunden klippning:
  Att klippa håret regelbundet (ungefär var 6-12 vecka) hjälper till att avlägsna kluvna toppar och främjar en frisk hårväxt. Det kan också förhindra att håret ser matt och tråkigt ut.
 5. Undvik överdriven kemisk behandling:
  Att överexponera håret för kemiska behandlingar som färgning, blekning eller permanent kan skada hårets struktur. Försök att minimera användningen av starka kemikalier och ge håret tid att återhämta sig mellan behandlingarna. Använd även återfuktande och stärkande hårprodukter för att underhålla hårets kvalitet.