Vanliga misstag hos frisören

Gör du dessamisstag hos frisören?
Att undvika vanliga misstag innan ditt frisörbesök hos oss kan bidra till en bättre upplevelse och ett mer nöjt resultat. I detta inlägg går vi igenom saker du som kund kan tänka på innan du kommer till salongen!

Vanliga misstag hos frisören du som kund gör

Här är några vanliga misstag hos frisören:

 • Kommer inte i tid:
  Att vara sen till ditt frisörbesök kan störa hela tidsschemat för både dig och oss frisörer. Det är viktigt att respektera den avsatta tiden för att undvika stress och för att säkerställa att du får den behandling och service du och ditt hår förtjänar.
 • Otydliga förväntningar:
  Att inte vara tydlig med vad du vill ha kan leda till att du blir missnöjd med resultatet eftersom du inte har rätt förväntningar. Ta med bilder (via på mobilen) eller beskriv noggrant för frisören vad du önskar för att undvika eventuella missförstånd.
  Är du osäker så boka en konsultation innan eller så pratar vi om det på plats när du är i salongen.
 • Inte kommunicera tidigare färgning eller behandlingar:
  Om du har färgat eller behandlat ditt hår tidigare, se till att informera din frisör om detta. Vi frågar alltid men det är lätt för dig som kunde att glömma bort den där toningen du gjorde för ett halvår sedan till exempel… Vissa kemiska behandlingar kan påverka resultatet av den nya behandlingen. Och vi frisörer behöver veta för att kunna anpassa tillvägagångssätt för att få det önskade resultat.
 • Dålig hårvård innan besöket:
  Att ha otvättat är ingen fara. Men ett överstylat hår kan göra det svårt för oss frisörer att bedöma hårets naturliga textur och kvalitet. Tvätta håret dagarna innan besöket och använda dina vanliga hårvårdsprodukter. Men undvik stylingprodukter som hårvax och färgspray i utväxten (t ex. root touch up sprays).
 • Att inte diskutera budget:
  Om du har en budget för ditt frisörbesök är det viktigt att kommunicera detta vid konsultationen. På så sätt kan vi frisörer anpassa alternativ på förslag baserat på din ekonomi. Och det hjälper till att undvika eventuella missförstånd vid kassan efter behandlingen. Tänk på att alla våra färgpriser på hemsidan är från-priser. Eftersom allt baseras på tidsåtgång och materialkostnad.
 • Att inte ta hänsyn till underhåll:
  Om du väljer en ny frisyr eller färgning som kräver regelbunden underhåll, se till att du är redo för det. Både tidsmässigt och budgetmässigt. Vissa stilar kan behöva klippas eller färgas om regelbundet för att se fräscha ut. Men en del frisyrer kräver även vissa hårprodukter hemma för att bibehålla sin färg eller för att hålla ditt hårs kvalité i schack.
 • Sista minuten-förändringar:
  Att ändra sig drastiskt i sista minuten utan att först diskutera det med oss frisörer kan leda till oönskade resultat. Och om inte annat, kan detta göra att vi inte hinner med allt som vi ska under din behandling. Om du överväger att ändra din plan, diskutera det först med din frisör för att få professionell vägledning.

Genom att undvika dessa vanliga misstag kan du maximera chansen att få det resultat du önskar och skapa en positiv upplevelse vid ditt frisörbesök.

Din frisör i Sundsvall

Välkommen till Salong Barock – din frisör i Sundsvall. Boka tid online på hemsidan.